Invitaţie la dialog pentru o lume mai bună prin Sustainable Living Podcast. Lansarea primului sezon

Podcastul Sustainable Living propune un dialog despre adoptarea unui stil de viaţă prin care ne putem reduce amprenta ecologică personală sau la nivelul societăţii. Experţi internaţionali, oameni de ştiinţă, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului academic, dar şi oameni din diverse domenii care au adoptat un stil de viaţă sustenabil vin să inspire audienţa.

Citește mai departe...

Europenii îşi doresc mai multe pubele de reciclare în spaţii publice, potrivit studiului efectuat de Every Can Counts

Bucureşti, 8 decembrie 2020. Europenii îşi doresc să aibă mai multe pubele de reciclare atunci când se află în deplasare, potrivit unui studiu efectuat în 14 ţări europene de compania de cercetare LUCID, în asociere cu programul Every Can Counts, dedicat creşterii gradului de conştientizare cu privire la avantajele reciclării dozelor din aluminiu. Aceste rezultate vin în completarea datelor prezentate deja de Every Can Counts, potrivit cărora 86% dintre europeni consideră că este mai important ca niciodată să reciclăm. Cu toate acestea, se pare că principalul obstacol în calea unor rate mai ridicate de reciclare este lipsa infrastructurii.

Citește mai departe...

Numărul românilor din mediul urban care dețin animale de companie a crescut în perioada stării de urgenţă

Rezultatele studiului „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, realizat de Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) în luna august 2020, arată că perioada de lockdown cauzată de pandemia COVID-19 a influențat achiziționarea sau adoptarea unui animal de companie. Astfel, 17% dintre posesorii de câini și 16% dintre posesorii de pisici au declarat că şi-au luat un animal de companie în perioada stării de urgență.

Citește mai departe...

Perspective europene şi româneşti privind economia circulară la Forumul Economiei Circulare

În perioada 30 - 31 martie 2021 va avea loc Forumul Economiei Circulare, un eveniment online organizat de platforma de educaţie ecologică Guerrilla Verde împreună cu parteneri instituţionali şi nonguvernamentali: Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Finlandei la Bucureşti, Innovation Norway, Coaliţia pentru Economie Circulară, Asociaţia Respo DEEE, Stratos, Eco Synergy, SNRB, InfoClima, Asociaţia SNK, Asociaţia Alucro, Every Can Counts România.

Citește mai departe...

GreenTech Film Festival 4: acces la evenimente şi proiecţii de film exclusiv online timp de şapte zile

GreenTech Film Festival, eveniment dedicat educaţiei și promovării unui stil de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi, se mută anul acesta în mediul online. Evenimentele şi proiecţiile de film care până acum erau organizate în prezenţa publicului, devin acum accesibile pentru toți cei interesaţi de acest subiect. Ediţia cu numărul patru se desfăşoară exclusiv online în perioada 16-22 noiembrie 2020 pe canalele asociate platformei (website şi social media) şi pe eventbook.ro.

Citește mai departe...

Astăzi se lansează GuerrillaVerde.ro, platformă online dedicată educaţiei ecologice, cu resurse şi webinarii gratuite

Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, atât în rândul elevilor şi profesorilor, cât şi în rândul autorităţilor locale, ONG-urilor şi mass media, Guerrilla Verde revine în această toamnă cu o nouă identitate vizuală, un nou mecanism de desfăşurare, dar cu acelaşi obiectiv pe care l-a urmărit de la prima ediţie: să susţină formarea unei societăţi informate şi responsabile în ceea ce priveşte impactul asupra mediului. Guerrilla Verde a apărut în urmă cu 11 ani ca un concept nou pentru România la acea vreme – educație de mediu alternativă prin intermediul filmului documentar, evenimente și dezbateri organizate în școli, săli de clasă, amfiteatre, săli de spectatol, cinema şi spaţii alternative.

Citește mai departe...

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.