Programul ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie, cunoscut şi ca PetABC.ro, a fost lansat în 2014 ca proiect pilot în Bucureşti, ajungând să fie extins în prezent, în 247 şcoli, din 55 oraşe. Medici veterinari, studenţi voluntari şi profesori prezintă copiilor din şcoli şi grădiniţe informaţii privind istoria animalelor, alegerea unui animal de companie, hrănirea corectă, vizita la medicul veterinar, deparazitare şi igienă.

ARPAC invită părinţii, copiii şi publicul larg să vadă rezultatele eforturilor acestei campanii: un colaj de 200 m² cu cele mai apreciate animale de companie, în viziunea copiilor. Cu susţinerea  ParkLake Shopping Center din Bucureşti, colajul va putea fi văzut în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2020 (joi-duminică) în zona Main Square din cadrul centrului comercial. Totodată, vizitatorii vor putea afla curiozităţi şi reguli esenţiale ale îngrijirii animalelor.

Colajul a fost realizat cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei animalelor în viaţa noastră, în contextul în care se estimează că 80 milioane de gospodării din UE deţin cel puţin un animal de companie, potrivit datelor FEDIAF - Federaţia Europeană a Producătorilor de Petfood, organizaţie în care ARPAC este membră din 2006. Datele pentru anul 2018 arată că în România trăiesc 4.300.000 pisici, a şasea cea mai mare populaţie la nivelul UE, şi 4.000.000 câini, a şaptea cea mai mare populaţie din UE după Spania, Franţa, Italia, Polonia, Marea Britanie, Germania (9.400.000). În plus, se estimează că 1.000.000 de locuri de muncă directe și indirecte sunt generate în Europa de deţinerea şi creşterea animalelor de companie, cum ar fi medicii veterinari, crescătorii sau industriile de aprovizionare conectate[1].

„Anul 2019 a fost al cincilea an de când Asociaţia Română a Producătorilor de  Hrană pentru Animale de Companie sărbătoreşte World Animal Day în România cu bucurie şi entuziasm din partea copiilor, al profesorilor şi al părinţilor implicaţi. Suntem pe deplini recunoscători că împreună cu elevii şcolilor înscrise în programul ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie am putut realiza cel mai mare colaj de desene din România dedicat animalelor de companie. În felul acesta, grija şi dragostea noastră faţă de prietenii cu blăniţă, pene sau carapace au putut fi transmise prin desen şi vor putea inspira şi pe alţii să fie stăpâni responsabili şi iubitori.”  Declară Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC  - Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie

Acţiunea de informare face parte dintr-o amplă campanie educaţională iniţiată de ARPAC  - Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie, care  derulează în 247 de şcoli din 55 de localităţi de la noi din ţară programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie adresat elevilor, profesorilor şi părinţilor. Programul explică într-o maniera interactivă regulile de baza ale îngrijirii animalelor de companie şi beneficiile pe care acestea le aduc în viaţa oamenilor. Mai multe detalii despre programul national sunt disponibile pe site-ul oficial: www.petabc.ro

 

Despre ARPAC

Fondată în 2003 ARPAC este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, creată pentru a reprezenta, sprijini şi susţine interesele comune ale membrilor săi, importatori şi producători de hrană pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membră a Federaţiei Europene a Producătorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Production.

Website: www.petabc.ro & www.arpac.ro

Facebook: www.facebook.com/petabc.ro

Contact presă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  

 

*Imaginile au fost realizate la Liceul Teoretic Jean Monnet, Bucureşti, noiembrie 2019;

[1]FEDIAF Facts & Figures 2018  http://www.fediaf.org/images/FEDIAF_Facts__and_Figures_2018_ONLINE_final.pdf

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.