- La intalnirile cu publicul roman vor lua parte si doi invitati francezi. Marc Fontecave – profesor la Collège de France, la catedra de Chimie a sistemelor biologicie – va vorbi despre provocarile din domeniile energiilor regenerabile si stocarii energiei; pe de alta parte, Jean-Christophe Mathias, filozof, va evoca dinamica ascendenta si ingrijoratoare a disparitiei speciilor vegetale.
- Dintre invitatii romani si-au anuntat prezenta Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene, reprezentati ai companiilor, ONG-urilor si mass-media.
- Conferinta se adreseaza si publicului larg preocupat de solutiile pe care le ofera tehnologia. Cei interesati sunt asteptati sa participe la dezbateri si la sesiunile Q&A. Intrarea este libera.
- Evenimentul este organizat in cadrul GreenTech Film Festival - primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi ce se desfasoara la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie. Programul festivalului este disponibil aici.
Poate ajuta tehnologia la gasirea unor solutii prin care sa reducem impactul pe care il avem asupra mediului? La aceasta intrebare vor incerca sa raspunda invitatii Conferintei Internationale ”Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea solutiilor sustenbile” ce se va desfasura in intervalul orar 10.00-14.30, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti.
Experti in stiinta, tehnologie si ecologie din Romania si Franta isi propun ca prin propria expertiza sa formuleze un raspuns la subiectul central al conferintei, organizat in jurul a doua paneluri – „Energie regenerabila si stocarea energiei: apa, CO2 si soare. Masini electrice. Case solare” si „Dezvoltarea de solutii pentru agricultura sustenabila”. Vor fi prezentate exemple de bune practici din domeniul reciclarii dar si solutiile inovatoare folosite de companii pentru reducerea consumului de energie. Programul detaliat al conferintei poate fi vazut aici. Dintre invitatii romani si-au anuntat prezenta Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene, reprezentati ai companiilor, ONG-urilor si mass-media.
Marc Fontecave – profesor la Collège de France, la catedra de Chimie a sistemelor biologicie – va vorbi despre provocarile din domeniile energiilor regenerabile si stocarii energiei; pe de alta parte, Jean-Christophe Mathias, filozof, va evoca dinamica ascendenta si ingrijoratoare a disparitiei speciilor vegetale la finalul proiectiei documentarului sau „ Alerte rouge sur la Tulipe” (Cod rosu pentru laleaua salbatica).
“Contributia tehnologiei la asigurarea unei economii sustenabile este tema centrala a primului festival Green Tech din Romania si a dezbaterilor care completeaza agenda acestei manifestari inedite. Dorim ca aceasta prima editie sa fie incununata de succes si sa constituie un forum activ de discutii in favoarea dezvoltarii unei economii durabile”. Declara Valentin Negoita, Presedinte APDETIC&ECOTIC, Coalitia Skills 4IT Romania.
GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfasoara la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie.
”Prezenta GreenTech Film Festival la Institutul Francez din Bucuresti se inscrie in strategia acestuia din urma de a organiza si de a gazdui evenimente cu impact ecologic redus. Institutul Francez saluta organizarea unui astfel de festival in Romania si isi exprima speranta ca acest exemplu de bune practici pentru protectia mediului va fi urmat si de ceilalti actori culturali ai tarii. Proiectiile, conferintele si dezbaterile festivalului se vor desfasura la Cinema Elvira Popescu, o sala „verde” prin conceptie si exploatare. Biletele pentru festival costa 5 RON/film si vor fi puse in vanzare pe https://eventbook.ro/elvirepopesco”. Declara reprezentantii Institutului Francez din Bucuresti.
Programul GreenTechFilm Festival include proiectii ale unor filme documentare realizate de specialisti straini, dar si studii de caz din Romania, surprinse sub forma unor scurtmetraje, dar si evenimente dedicate copiilor, sub numele MINI GreenTech - ateliere de stiinta, ecologie, robotica, reciclare creativa. In deschiderea festivalului se anunta lansarea documentarului romanesc 10(Zece), o productie independenta, care prezinta oameni de exceptie din Romania.
GreenTech Film Festival este organizat de Media Image Factory, cu o experienta de 10 ani in dezvoltarea si comunicarea proiectelor sociale, Asociatia ECOTIC, Institutul Francez, cu sprijinul Every Can Counts Romania, IBM si UPC, Discovery Channel, Revista Stiinta si Tehnica, dar si al altor parteneri. Mai multe detalii despre filme si ateliere sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro si pe pagina de Facebook GreenTechFilmFestival.
Parteneri media: Radio ZU, Zile si Nopti, 24 Fun, DECS, Cinemagia, Dicovery Channel, Green Report, InfoMediu Europa, Stiinta&Tehnica, Eva.ro, Cinefan, Orasul Meu, Informateca, Romania Pozitiva, Filme-Carti, Modernism, Gratuitor, Feeder.ro.
Deplasarea cu masinile electrice este posibila cu sprijinul: BADSI, BMW Romania, Renault Romania.
Primul Festival Zero Carbon din Romania este posibil cu sprijinunul: Asociatia Zero CO2.
Masina oficiala a festivalului: Nissan Leaf – cea mai vanduta masina electrica din lume!
Website-ul festivalului a fost realizat cu sprijinul: Undesigned.
Folosirea produselor de catering locale este posbila cu sprijinul: Aqua Carpatica, Cofetariile Delice.