10 film poster 50x70 HiRez Premiera

  • GreenTech Film Festival se desfasoara in perioada 9-12 octombrie, la Cinema Elvira Popescu – Institutul Francez -  si prezinta o selectie a unor documentare din ecologie si tehnologie realizate de specialisti straini, dar si studii de caz din Romania.
  • GreenTech Film Festival este primul festival zero carbon din Romania. In acest scop, organizatorii recomanda publicului sa se deplaseze catre sala de cinema, folosind transportul in comun si mijloacele alternative – bicicleta, trotineta.
  • Biletele pentru GreenTech Film Festival sunt disponibile pe site-ul https://eventbook.ro/elvirepopesco. Primele 50 de locuri sunt oferite gratuit de organizatori si se ocupa in baza unei rezervari pe adresa de e-mail a festivalului.

Pe 10 octombrie 2017 va avea loc premiera documentarului romanesc 10 (ZECE), o productie independenta realizata de Nicoleta Talpes, prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta portretul unei societati aflata in schimbare. De ce este nevoie de modele pozitive intr-o societate? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o Romanie ideala? sunt doar cateva dintre intrebarile la care filmul 10 (ZECE) raspunde, lasand in acelasi timp loc de gandire.. „Pe tine cine te inspira?”. Este un proiect inedit care ofera publicului posibilitatea de a se informa pe diverse teme ce tin de ecologie si tehnolgie verde prin platforma online a filmului.

In societatile dezvoltate, stiinta si educatia sunt temele prioritare. Tehnologia este un catalizator al schimbarii si evolutiei. Impactul asupra mediului nu este neglijat de cei care pun in aplicare initiative ce pot fi oricand luate ca exemple. De la case solare, la masini electrice si surse de incarcare cu energie electrica, pana la procurarea hranei prin metode alternative, agricultura urbana, permacultura, ecoturism - toate fac portretul unui nou curent care a luat avant in Romania. Specialisti in sociologie, ecologie, psihologie sau tehnologie, dau voce unei noi gandiri in societatea romanesca. Schimbarea sta in fiecare dintre noi si se intampla acum.

Scopul exemplelor pe care filmul 10 (ZECE) le evidentiaza este de a inspira publicul larg si de a ajuta la schimbarea mentalitati. In film, se regasesc opinii ale unor specialisti in domeniul ecologiei, tehnologiei, stiintei si ai societatii, in general: Alexandru Mironov – om de stiinta, Calin Alexa – fizician, Budisteanu – inventator, Vasile Baltac - unul dintre cei mai cunoscuti specialisti romani in IT, Vintila Mihailescu – sociolog si antropolog.

Programul GreenTechFilm Festival include proiectii ale unor filme documentare realizate de specialisti straini, dar si studii de caz din Romania, surprinse sub forma unor scurtmetraje. „Alerte Rouge sur la Tulipe”, un film despre disparitia lalelelor salbatice din regiunea franceza New Aquitaine, realizat de Jean-Christophe Mathias, va fi prezentat publicului marti, 10 octombrie 2017, in prezenta regizorului care va participa la o dezbatere la finalul proiectiei.  In cadrul GreenTech Film Festival va putea fi vazut si filmul „March of the Penguins 2: The Call”, o continuare a documentarului „March of the Penguins”, in regia lui Luc Jaquet, premiat cu Oscar in 2006.

Biletele pentru festival costa 5 RON/film si sunt disponibile pe site-ul https://eventbook.ro/elvirepopesco. Primele 50 de locuri sunt oferite gratuit de organizatori si se ocupa in baza unei rezervari pe adresa de e-mail a festivalului (contact at greentechfilmfestival.ro). 

GreenTech Film Festival este primul festival zero carbon din Romania. In acest scop, organizatorii invita publicul sa se deplaseze la Festival folosind transportul in comun si mijloacele alternative – bicicleta, trotineta, pentru care vor fi instalate rastele la intrarea in Parcul Ion Voicu (Ioanid). De asemenea, prin folosirea metodei online de trimitere a invitatiilor, amprenta de carbon aferenta evenimentului a fost redusa cu cel putin 91 kgCO2e, conform calculelor realizate de Asociatia Zero CO2.

GreenTech Film Festival este organizat de Media Image Factory, o agentie cu 10 ani de experienta in dezvoltarea si comunicarea proiectelor sociale, Asociatia ECOTIC, Institutul Francez, cu sprijinul Every Can Counts Romania,  Asociatiei Alucro, IBM, UPC, Discovery Channel, Revista Stiinta si Tehnica, dar si al altor parteneri. Mai multe detalii despre filme si ateliere sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro si pe pagina de Facebook GreenTechFilmFestival.

Parteneri media: Radio ZU, Zile si Nopti, 24 Fun, DECS, Dicovery Channel, Green Report, InfoMediu Europa, Stiinta&Tehnica, Eva.ro, Cinefan, Orasul Meu, Informateca, Romania Pozitiva, Filme-Carti, Modernism, Gratuitor, Feeder.ro.

Deplasarea cu masinile electrice este posibila cu sprijinul: BADSI, BMW Romania, Renault Romania.

Primul Festival Zero Carbon din Romania este posibil cu sprijinul: Asociatia Zero CO2.

Masina oficiala a festivalului: Nissan Leaf – cea mai vanduta masina electrica din lume!

Website-ul festivalului a fost realizat cu sprijinul: Undesigned.

Folosirea produselor de catering locale este posbila cu sprijinul: Aqua Carpatica, Cofetariile Delice.

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.