• La inceputul anului trecut, Media Image Factory, agentie de comunicare dedicata proiectelor sociale, a lansat campania „Ajutam ONG-urile mici cu idei mari!”.
• Magazinul social SOMARO, primul magazin social din Romania care colecteaza produse de la diferite companii si le comercializeaza la preturi simbolice, cu reduceri semnificative, catre clientii cu venituri mici, a fost unul dintre beneficiarii acestei campanii.
• In aceasta campanie s-a alaturat si 4Culori, agentie de productie publicitara.

Asociatia Somaro Magazinul Social

Media Image Factory, agentie specializata in comunicarea proiectelor sociale si culturale, a comunicat pro-bono in decursul anului trecut, pentru SOMARO, primul magazin social din Romania care colecteaza produse de la diferite companii si le comercializeaza la preturi simbolice, cu reduceri semnificative, catre clientii cu venituri mici.
 
Pornind de la o evaluare a nevoilor pe care Asociatia SOMARO – Magazinul Social le avea la inceputul anului 2017, agentia a identificat partenerii care s-ar putea implica in cresterea vizibilitatii proiectului, dar si in dezvoltarea acestuia, de la publicatii media care sa abordeze conceptul de magazin social si sa explice cum functioneaza, pana la colaboratori care sa refaca indentitatea vizuala a magazinului social – fotografii, logo, prezentari, materiale promotionale. Totul s-a bazat pe implicare voluntara si suportarea costurilor de catre partener, acestia facand astfel donatii in servicii. 
„In orice campanie de comunicare este important modul in care alegi sa te prezinti din punct de vedere al identitatii vizuale – sa ai un logo de care oamenii sa isi aduca aminte si a doua oara, prezentari clare si atractive, si materiale promotionale pe care sa i le poti oferi unui potential partener. Asta am incercat sa facem pentru Somaro – am identificat acei parteneri dispusi sa rupa din timpul lor pentru o cauza sociala.” Declara Nicoleta Talpes, Managing Director Media Image Factory
 
Pentru a reface identitatea vizuala a magazinului social, echipa proiectului a lucrat indeaproape cu 4Culori, o agentie de productie publicitara care a inteles ca munca lor nu este doar in beneficiul Asociatiei SOMARO, ci si in beneficiul tuturor oamenilor care isi asigura hrana de aici. 
 
„Cand am pus pe picioare www.4culori.ro, ne-am gandit in primul rand la oameni. Pentru ca, pana la urma, un promotional reprezinta bucuria primirii unui cadou. Ne-am dat totodata seama ca putem creste sanatos doar intr-o societate sanatoasa. Si ca, pentru a avea o societate sanatoasa, este nevoie de efortul fiecaruia dintre noi, de implicare. E important sa daruiesti celor mai putin avantajati parte din ce ai tu: fie ca e vorba de bani, te timp, de cunostinte. De aceea, cand Image Factory ne-a cerut sprijinul, am fost mai mult decat incantati sa il oferim. Cu ce si cu cat putem. Cineva spunea odata ca daca fiecare ar ajuta pe cineva mai putin norocos decat el, fata lumii ar fi mult mai frumoasa. Si ca daca nu poti face totul, asta nu inseamna ca nu poti face nimic. Credem ca noi ar trebui sa le multumim celor de la SOMARO pentru ca ne-au acceptat ajutorul. Pana la urma, consumatorul final este cel care conteaza. Si daca ce facem noi poate imbunatati macar un pic viata unui om, atunci am mai facut un pas in atingerea misiunii noastre.” Declara Nicoleta Buduru, 4Culori.ro
 
Scopul initiativei Media Image Factory a fost acela de a ajuta o organizatie neguvernamentala care are potential, insa nu dispune de un buget pe care sa il investeasca in promovarea actiunilor pe care le deruleaza, cu atat mai mult cu cat Asociatia Somaro este un business in care profitul este reinvestit permanent in beneficiul clientilor, persoane cu venituri reduse.
 
„Asociatia SOMARO - Magazinul Social este recunoscatoare echipei Image Factory pentru colaborarea din anul 2017. Am fost impresionati de prietenie, deschidere si profesionalismul fiecarui membru al echipei si speram sa putem continua pe cont propriu ceea ce ei au inceput impreuna cu noi.  Declara Simon Suitner, Director General Asociatia SOMARO - Magazinul Social
 
Despre Media Image Factory
Media Image Factory este o agentie de comunicare specializata in dezvoltarea si promovarea de proiecte social-culturale. Am comunicat pentru: Guerilla Verde; Every Can Counts; Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie; ECOTIC;  Doua Liniute; Deea Buzdugan; Control pentru Speranta; Zilele Filmului Romanesc; Marti, dupa Craciun; Inimi pentru alte inimi: Dan Helciug&Friends; Generatia S; Student Weekend Film; Amintiri din Epoca de Aur; Charity Gift; 4 luni, 3 saptamani si 2 zile; Grupsapte; Alexandrina Hristov; Byron. www.imagefactory.ro  
 
Despre Somaro – Magazinul Social
SOMARO este o organizaie nonprofit si neafiliata politic infiitata in anul 2010 cu scopul de a promova in Romania conceptul de magazin social. Ideea era de a realiza un supermarket care sa ofere clienilor cu venituri foarte scazute marfuri ce nu mai pot fi comercializate in magazin.
 

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.