Peste 20 de experti in administratie publica, din Franta si din Romania, vor lua cuvantul in cadrul celei de-a opta editii consecutive a Intalnirilor Europene din Transilvania (RET), care va avea loc pe 14 martie la Cluj Napoca si pe 15 si 16 martie 2018 la Alba Iulia.

Rencontres Transylvanie bagRO 15

Printre personalitatile care vor sustine prezentari la editia de anul acesta se numara doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Frantei in Romania, domnul Ciprian Rosca, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si domnul Hervé Boisguillaume, directorul proiectului "Orasul durabil", in cadrul directiei Afacerilor Europene si Internationale aflata sub autoritatea comuna a Ministerului Tranzitiei Ecologice si Solidare si Ministerul Coeziunii Teritoriilor.

Tema editiei de anul acesta a Intalnirilor Europene din Transilvania (RET), eveniment organizat de Ambasada Frantei in Romania si filiala din Cluj-Napoca a Institutului Francez din Romania, este „Orase durabile”, in contextul in care acest subiect este unul intens dezbatut atat in Franta cat si in Romania si este direct legat de dezvoltarea locala.

Tema „Orase durabile” va fi impartita in trei subiecte : Demersuri si procese de guvernanta pentru un oras care devine durabil; Orasul durabil: prioritate pentru o viata buna si calitatea vietii locuitorilor si Tranzitia economica, digitala, energetica si inovarea in serviciul dezvoltarii durabile. Aceste subiecte vor fi la randul lor impartite in ateliere care vor structura editia de anul acesta.

Intalnirile Europene din Transilvania sunt organizate, din 2010, prin parteneriate cu autoritatile locale, universitati, asociatii locale si companii franceze si romanesti. Evenimentul reuneste, timp de trei zile, decidenti locali, reprezentanti de inalt nivel din mediul de afaceri, cadre universitare si reprezentanti ai societatii civile in jurul unei teme legate de dezvoltarea teritoriala in Europa. Cei care doresc sa asiste la dezbateri sunt rugati sa se inscrie la adresa https://goo.gl/forms/LhhJTOxor8x8O4Fh1 pana pe 26 februarie (inclusiv).

Bazandu-se pe publicul local si pe actiunile intreprinse in cadrul cooperarii bilaterale, Intalnirile Europene din Transilvania intentioneaza sa stimuleze dezbaterea, sa faciliteze crearea de legaturi si sa puna in valoare proiectele desfasurate la nivel local.

Tema „Orase durabile” a fost aleasa in contextul in care orasele de astazi se confrunta cu provocarea de a se dezvolta si de a se transforma pentru a realiza o tranzitie ecologica semnificativa si pentru a atinge obiective legate de lupta impotriva schimbarilor climatice, dar si pentru a-si schimba politicile administrative astfel incat sa permita ameliorarea calitatii vietii, dar si o dezvoltare economica care protejeaza resursele teritoriale.

O punere in perspectiva a problemelor si factorilor care favorizeaza tranzitia spre un oras durabil in Franta si Romania si cele trei teme abordate vor permite o analiza a politicilor publice ale dezvoltarii urbane durabile, precum si relatia cu locuitorii si teritoriul lor. Astfel de dezbateri vor oferi o perspectiva incrucisata bazata pe experientele fiecarui participant si valorizarea initiativelor de pionierat, stimuland schimbul de idei intre cei sunt preocupati de viitorul oraselor.

Partenerii evenimentului sunt: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Alba Iulia, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Museikon din Alba Iulia si Media Image Factory, agentie de comunicare specializata in dezvoltarea proiectelor sociale si culturale.

Eveniment Facebook, aici. 

 

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.