Ne dorim ca dezvoltarea comunitatilor in care traim sa fie durabila, dar cum facem concret acest lucru? Peste 130 de participanti veniti din toate sferele sociale si de activitate, precum si 30 de experti in administratie publica, din Franta, Romania si Polonia, vor dezbate posibile raspunsuri la aceasta intrebare si vor propune solutii in cadrul celei de-a opta editii a Intalnirilor Europene din Transilvania (RET), care se va desfasura pe 14 martie la Cluj Napoca si pe 15 si 16 martie 2018 la Alba Iulia. 

aff RET web RO

Printre personalitatile care vor sustine prezentari la editia de anul acesta se numara doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Frantei in Romania, domnul Ciprian Rosca, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnul Emil Boc, primarul orasului Cluj-Napoca, domnul Mircea Hava, primarul orasului Alba Iulia, domnul Ioan Popa, primarul orasului Resita, doamna Alicja Pawlowksa, sefa Departamentului pentru proiecte europene si mobilitate a orasului Gdynia (Polonia) si domnul Hervé Boisguillaume, directorul proiectului „Orasul durabil”, in cadrul directiei Afacerilor Europene si Internationale aflata sub autoritatea comuna a Ministerului Tranzitiei Ecologice si Solidare si  Ministerul Coeziunii  Teritoriilor din Franta.

Tema editiei de anul acesta a Intalnirilor Europene din Transilvania (RET), eveniment organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania - filiala Cluj-Napoca, este „Orase durabile”, un subiect intens dezbatut in Franta si de stringenta actualitate in Romania, direct legat de dezvoltarea locala.

Reprezentantii a aproape 20 de colectivitati teritoriale de toate tipurile (de la judete la sate) se numara printre participantii care vor discuta in plen si in cadrul a 10 ateliere trei mari subiecte: Demersuri si procese de guvernanta pentru un oras care devine durabil; Orasul durabil: prioritate pentru o viata buna si calitatea vietii locuitorilor si Tranzitia economica, digitala, energetica si inovarea in serviciul dezvoltarii durabile. Discutiile vor permite o analiza a politicilor publice ale dezvoltarii urbane durabile, precum a relatiei dintre colectivitati, locuitori si teritoriu; in acelasi timp ele vor pune in evidenta initiativele inovatoare si exemplele de bune practici, stimuland schimbul de idei intre cei care sunt preocupati de viitorul oraselor.

Intalnirile Europene din Transilvania sunt organizate, din 2010, prin parteneriate cu autoritatile locale, universitati, asociatii locale si companii franceze si romanesti. Evenimentul reuneste, timp de trei zile, decidenti locali, reprezentanti de inalt nivel din mediul de afaceri, cadre universitare si reprezentanti ai societatii civile in jurul unei teme legate de dezvoltarea teritoriala in Europa.

Bazandu-se pe publicul local si pe actiunile intreprinse in cadrul cooperarii bilaterale, Intalnirile Europene din Transilvania intentioneaza sa stimuleze dezbaterea, sa faciliteze crearea de legaturi si sa puna in valoare proiectele desfasurate la nivel local.

Partenerii evenimentului sunt: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice,  Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Alba Iulia, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Museikon din Alba Iulia si Media Image Factory, agentie de comunicare specializata in dezvoltarea proiectelor sociale si culturale. Partener media: RFI Romania

Pentru acreditari, contacte de presa, programari de interviuri si/sau reportaje, va rugam sa luati legatura cu Andrei Popov, responsabilul de comunicare al Institutului Francez din Bucuresti (presa nationala) Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. si cu Raluca Mateiu, responsabila de misiune pentru cultura si comunicare a Institutului Francez din Cluj-Napoca – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (presa locala).

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.