• Din 21 mai 2018, documentarul 10 (ZECE) va fi disponibil gratuit pe site-ul 10film.ro si pe canalul de YouTube. O proiectie de presa va avea loc pe 15 mai, cu sprijinul Grand Cinema&More din Baneasa Shopping City si UPC Romania.
  • 10 (ZECE) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta o societate aflata in schimbare. De ce este nevoie de modele pozitive intr-o societate? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o Romanie ideala?
  • Mai mult de jumatate dintre romani detin un smartphone. Indiferent de locul in care se afla - in drum spre birou sau spre scoala, in metrou sau in statia de autobuz – tehnologia permite ca acest film sa poata fi vazut de oriunde si oricand.

10 film poster

10 (ZECE) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta o societate aflata in schimbare. De ce este nevoie de modele pozitive? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o Romanie ideala?

In societatile dezvoltate stiinta si educatia sunt temele prioritare. Tehnologia este un catalizator al schimbarii si evolutiei. Impactul asupra mediului nu este neglijat de cei care pun in aplicare initiative ce pot fi oricand luate ca exemple. De la case solare, constructii verzi, la masini electrice si surse de incarcare cu energie electrica, pana la procurarea hranei prin metode alternative, agricultura urbana, permacultura, ecoturism - toate fac portretul unui nou curent care a luat avant in Romania. Specialisti in sociologie, ecologie, psihologie sau tehnologie, dau voce unei noi gandiri in societatea romaneasca.

Interviuri: Alexandru Mironov (scriitor), Vintila Mihailescu (antropolog), Domnica Petrovai (psiholog), Marius Cosmeanu (sociolog), Zoli Toth (artist, muzician), Alex Gavan (alpinist), Cristian China Birta (blogger), Adina Magsi (Every Can Counts Romania), Andrei Cosuleanu (Let’s Do It Romania!), Anca Banita (Let’s Do It Romania!), Ivan Patzaichin (Rowmania), Doru Frolu (Rowmania), Cristian Lascu (Parcul Natural Vacaresti), Dan Barbulescu (Parcul Natural Vacaresti), Felicia Ienculescu-Popovici (GreenMogo), Gabriel Diaconu (consultant permacultura), Anastasia Staicu (Asociatia SNK), Mihai Toader Pasti (EFdeN), Oraan Marculescu (Stiinta&Tehnica), Paul Badea (Asociatia ARMS), Alexandru Teodorescu (Renovatio), Marc Areny (inventator Logan electric), Calin Alexa (IFIN-HH), Bogdan Olteanu (UPC Romania), Ionut Budisteanu (inventator).

Mai mult de jumatate dintre romani detin un smartphone. Indiferent de locul in care se afla - in drum spre birou sau spre scoala, in metrou sau in statia de autobuz – tehnologia permite ca acest film sa poata fi vazut de oriunde si oricand. Din 21 mai 2018, documentarul 10 (ZECE) va fi disponibil gratuit pe site-ul 10film.ro si pe canalul de YouTube, pentru a putea fi vazut de un public cat mai numeros. O proiectie de presa va avea loc pe 15 mai, cu sprijinul Grand Cinema&More din Baneasa Shopping City si UPC Romania.

Cifra 10 inseamna excelenta. Indiferent de domeniul despre care am ales sa vorbim, povestile pe care le prezentam ne pot servi ca exemplu, ne inspira si ne dau incredere ca si in Romania exista initiative de care eram obisnuiti sa auzim numai in societatile dezvoltate (vezi documentar Demain, 2015). Intr-un an al Centenarului, acest film vorbeste despre viitorul Romaniei. 10 Zece este pentru cei care si-au pierdut speranta ca in Romania mai poate fi bine, dar si pentru cei care mai cred insa nu au curajul de a face un pas in fata. Nu avem cultura initiativei, asteptam solutii si raspunsuri de la autoritati. Daca vrem sa vedem schimbarea sau semnele unui progres, trebuie sa ne implicam toti. Coplesiti de politic, stiri negative si de problemele vietii cotidiene, avem nevoie sa ni se reaminteasca faptul ca suntem principalii responsabili de calitatea vietii noastre, prin meseria pe care ne-o alegem, daca ii ajutam pe ceilalti, ce modele urmam sau caror grupuri decidem sa ne alaturam. Schimbarea sta in fiecare dintre noi.” declara Nicoleta Talpes, producator 10 (ZECE).

In octombrie 2017, un preview al acestui film a fost prezentat in deschiderea GreenTech Film Festival, primul festival zero CO2 din Romania. Filmarile au fost realizate in perioada august – septembrie 2017, in Bucuresti si Alba-Iulia. Deplasarile pentru productia filmului s-au facut cu masini electrice, pentru a pastra o amprenta redusa de carbon.

Filmul documentar 10 (ZECE) poate fi vazut integral, gratuit, pe www.10film.ro din 21 mai 2018. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=IbPVNKZ4HTU

Productie: Productie, regie si scenariu: Nicoleta Talpes; Montaj, Editare si Sunet: Oana Ghiocel; Voce: Marius Vintila, Muzica: Zoli Toth.

Nume film: 10 ZECE

Gen film: Documentar

Durata: 55minute

Premiera in Romania: 21 mai 2018, pe website: www.10film.ro

Facebook: https://www.facebook.com/10zecefilm

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5sNQnrduyuwYYpiwf2WCYw

Instagram: https://www.instagram.com/10zece/

Website: www.10film.ro

PR & Press: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.