Media Image Factory lanseaza concursul de idei BeSMART, adresat elevilor de liceu interesati de cum va functiona si cat de sustenabil va fi orasul in care traiesc. Concursul se desfasoara in cadrul celei cea de-a doua editii a festivalului dedicat tehnologiilor verzi, GreenTech Film Festival.

cover FB BeSMART 06 2018 01

Prin concursul BeSMART, tinerii din Romania primesc provocarea de a deveni tinerii arhitectii oraselor inteligente ale viitorului imediat.

Ce inseamna BeSMART?

Este un concurs educativ, prin care incurajam informarea si educarea tinerei generatii sa gandeasca si sa propuna solutii optime legate de conceptul Smart City / Oras Inteligent.

Participantii la concurs trebuie sa demonstreze o buna cunoastere a acestui concept, ideile si solutiile raspunzand unor probleme reale identificate in comunitatile locale si care pot fi rezolvate prin implementarea tehnologiilor verzi.

Cum participi la concurs?

Inscrierea in concurs se poate face individual sau in echipe de lucru, de maximum 5 persoane. Participantii pot viza probleme din comunitatea locala ce tin de: scoala, cladiri „verzi”, economisirea resurselor, transport eficient, comunicare, sanatate publica, educatie, siguranta si altele.

Planul prezentarii trebuie sa contina urmatoarele:

  • Descrierea sumara a problemei identificate in oras/localitate;
  • Ce impact estimat are asupra comunitatii si mediului;
  • Propunerea unor solutii tehnologice inteligente pentru rezolvarea problemei;
  • Efectele benefice ale acestor solutii SMART asupra comunitatii si mediului;

Prezentarea va fi in format video, participantii avand la dispozitie maximum 10 minute in care sa convinga juriul prin coerenta, claritate si competenta.

Cand are loc BeSMART?

Concursul se desfasoara in perioada 8 iunie – 12 octombrie 2018, perioada in care participantii trebuie sa trimita prezentarea video pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Intre 15 si 19 ctombrie 2018, un juriu format din specialisti va viziona prezentarile si va selecta finalistii, acestia urmand a-si sustine LIVE argumentele in cadrul unei sesiuni speciale, la DB Technology.

Festivitatea de premiere a castigatorului concursului BeSMART are loc pe 29 octombrie, la Cinema Elvira Popescu, in cadrul GreenTech Film Festival 2018, care se desfasoara in perioada 26-31 octombrie la Bucuresti si la Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre concurs, regulament si premii, in curand. Urmareste pagina de facebook a concursului: fb.me/BeSMART.GreenTech

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.