Protectia mediului inconjurator ne priveste pe noi toti si ea incepe cu gesturi simple, de zi cu zi, care seamana – unele – cu un joc. Pentru a le descoperi si a le deprinde de o maniera amuzanta, impreuna cu Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania (IFR) va asteaptam la prima Petrecere a dezvoltarii durabile, care va avea loc pe 20 iulie, intre orele 16.30 si 23.00, in curtea si in Atrium-ul Institutului Francez din Bucuresti (IFB).

Acest eveniment cu baloane si confetti, dar mai ales cu multa constiinta, este organizat gratie mai multor parteneri traditionali ai Ambasadei Frantei in Romania si al IFR – miscarea sociala „Let’s do it, Romania”, Libraria Kyralina, Fundatia Parada, Editura Seneca, agentia de comunicare media Image Factory cu programul Every Can Counts, miscarea educativa „e-graine”, organizatia producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice Ecotic, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR), Cité des Sciences et de l’Industrie - un spatiu Universciences, Titus Bakery.

Petrecerea dezvoltarii durabile se doreste a fi un loc de intalnire pentru intreaga familie, deschis copiilor, parintilor si tuturor celor cu mintea si sufletul tinere, o sarbatoare a implicarii ce urmareste sa sensibilizeze opinia publica in privinta problemelor de mediu la nivel local, national, dar si la scara planetara. Evenimentul permite totodata actorilor din domeniul ecologic – institutii, organizatii, asociatii – sa se intalneasca fata in fata cu publicul, sa-l determine pe acesta sa le urmareasca actiunile indeaproape si sa se implice activ in protejarea mediului inconjurator.

Cu mic, cu mare, toata lumea va gasi ceva de facut interesant la Petrecerea noastra:

  • Ateliere ludice si educative despre dezvoltarea durabila si reciclare, concepute de organizatiile Let’s do it, Romania, Image Factory & Every Can Counts Romania, ASUR si Ecotic; aceasta din urma va explica si demonstra gesturile corecte ale reciclarii si va pune la dispozitia vizitatorilor recipiente de colectare a bateriilor uzate.
  • Standuri de carti aduse de Libraria Kyralina si de Editura Seneca.
  • Un spectacol de circ in aer liber al Fundatiei Parada, care lucreaza cu copii ai strazii.
  • Un stand de jocuri pentru copii; acestia vor putea totodata sa schimbe impresii si sa-si impartaseasca ideile despre natura si dezvoltarea durabila, in cadrul proiectului Purtator de cuvant al l’IFR.
  • Mediateca IFB va oferi spre consultare publicului o selectie de lucrari pe teme de mediu si ecologie, jocuri de societate, dar si cateva tablete pe care cei mici si cei mari vor putea viziona mini serialul  La famille Kiagi (Familia Kiagi – care se implica), oferit de asociatia e-graine. Membrii curiosi si strengari ai acestei familii ii vor ajuta pe spectatori sa gaseasca raspunsul la cateva intrebari simple – cum sa ne implicam in  gestionarea resurselor de apa in locul in care traim sau in conservarea biodiversitatii? De ce sa mancam hrana bio? Cum sa reducem consumul de energie si amprenta ecologica a fiecaruia dintre noi? Pe scurt, vom vedea cum putem sa actionam in viata de zi cu zi pentru a face ca societatile in care traim sa fie mai responsabile si mai solidare.
  • In Atrium-ul IFB, participantii la Petrecerea dezvoltarii durabile vor putea constata ca plasticul ar putea lua locul pestilor in apele oceanului planetar – pe peretii IFB ii asteapta expozitia Poluare: plactic in oceane, conceputa de Cité des sciences et de l’industrie de la Paris, un spatiu Universcience.
  • Intre orele 21.30 si 23 publicul este asteptat la proiectia in aer liber a unui documentar excelent, Descoperirea permaculturii de Adrien Bellay (Franta, 2016, 82 minute, subtitrat in limba romana). Filmul explica schimbarile intervenite in sectorul agro-alimentar odata cu extinderea permaculturii, o metoda de cultivare a pamantului ce reprezinta o solutie sustenabila din punct de vedere ecologic, viabila din perspectiva economica si echitabila in ceea ce priveste impactul social. Accesibila oricui, permacultura poate fi pusa in practica oriunde in lume, tot mai multe femei si tot mai multi barbati experimentand aceasta alternativa la agricultura traditionala.
  • Si daca vorbim de o Petrecere, cum ar putea lipsi gustarile si dulciurile, cele care respecta mediul inconjurator, desigur.

Petrecerea dezvoltarii durabile – sa descoperim, sa discutam despre si sa protejam mediul inconjurator, serios dar cu zambetul pe buze!

Pentru ca „nu mostenim Pamantul de la parintii nostri, ci il imprumutam de la copiii nostri” - Antoine de Saint-Exupéry.

 

0311.074.173   |   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  |   Calea Mosilor, nr. 88, sc. F, ap. 74, sector 3

Pontaj:

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.